Midsommarkrans

Nu är den äntligen färdig. Midsommarkransen som jag tänkt att sonen ska ha på midsommarafton. Ja det hade nog gått betydligt fortare och varit betydligt billigare att göra en av riktiga blommor men jag har varit så sugen på att virka en krans länge så nu fick det bli en.

 

Jag har använt mig av Paris och glittertråd till basen. Blommorna är virkade av Cotton Lux och virknål nr 2,5. Sen är det ett vanligt sverigeband som dekoration. Mönstret till blommorna är tagna från boken “100 blommor att sticka och virka”. Jag var inte nöjd med resultatet av prästkragen och smörblommorna så de mönstrena är omarbetade efter eget tycke. Basen är gjord av 10 maskor i en magisk ring och sen ökning med 2 fm i varje fm på första varvet. Sen har jag bara fortsatt att virka och sy fast blommor allt eftersom. Jag föredrar att sy fast blommorna innan kransen är färdigvirkad så jag kan dölja fästningarna av trådarna inuti. Denna har ingen fyllning.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *